De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
STROOM, de plug-in voor talent in Limburg

Eerste hulp bij talent

vrijdag, 21 augustus 2015
  • Centrum voor Beeldexpressie: ben je in je vrije tijd bezig met fotografie, film of mediakunst, of kriebelen je vingers om eraan te beginnen? Dan is het Centrum voor Beeldexpressie je aanspreekpunt! Je krijgt er advies, informatie en documentatie op maat. Verder kan je je beeldend talent ook uitleven in tentoonstellingen, projecten, projecties, wedstrijden, cursussen en workshops die het Centrum voor Beeldexpressie organiseert. We zijn er voor de actieve en passieve beeldliefhebber, individueel of in groepsverband. Kortom, iedereen in Vlaanderen die beeldtaal wil ontdekken kan bij ons terecht.

  • Poppunt: aanspreekpunt voor de amateur- en semiprofessionele popmuzikant en dj in Vlaanderen. Met projecten zoals vi.be (on line community Vlaamse muziekscene), 100 % Puur (interprovinciale uitwisseling popbands), jaarlijkse Muzikantendag in de Ancienne Belgique en dj-dag Play & Procedure in de Vooruit. Veel popinfo met onder meer Poppunt Magazine, Muzikantengids en Tipboekjes. Permanent advies m.b.t. sociaal statuut, juridische en fiscale kwesties.

  • Muziekcentrum: steunpunt voor de professionele muzieksector. Info en service voor muzikant en muzieksector tout court. Met o.m. databank podia en festivals in binnen- en buitenland, databank van muzikanten in België, info over subsidies en fondsen, over opleidingen en bijscholingen, over landelijke en internationale concours, zakelijk advies, promotieacties in binnen- en buitenland, auteursrechten, zakelijk advies.

  • Muziekmozaïek: impulscentrum voor folk & jazz. Met ruim aanbod van stages, workshops en opleidingen in binnen- en buiternland, organisator van internationale concours, magazines Jazzmozaïek voor jazz en Goe Vollek voor de folksector.

  • Vlaams Theater Instituut: documentatie- en onderzoekscentrum voor dans, theater en muziektheater. Landschappelijke denktank in een divers en internationaal Vlaanderen. Kritische interface tussen makers, publiek en beleid. Hier vind je o.m. een uitgebreide podiumdatabank, gegevens van werkplaatsen, info over audities en subsidieregelgeving.

  • First Aid @ VTi: organiseert VTi persoonlijke infomomenten in het kader van het traject dat VTi opzet om individuele kunstenaars te begeleiden en te ondersteunen. Ingebed in de dagelijkse dienstverlening van VTi worden er vaste momenten (tweewekelijks, op dinsdagnamiddag) voorzien waarop VTi via een informeel gesprek antwoorden zoekt op alle vragen van individuele kunstenaars. De medewerkers van VTi richten zich in deze sessies op de doorstroming van informatie, sectorspecifieke kennis en het delen van netwerken.

  • Jong Artistiek Talent vzw: de specifieke doelstelling van J.A.T. is "jonge muzikale talenten helpen doorgroeien naar gedegen professionele muziekbeoefenaars". Alle disciplines komen aan bod: piano, viool, cello, harp, klarinet, dwarsfluit, koperinstrumenten, orgel, vocale muziek, slagwerk, enz. De werking van J.A.T. om haar doelstellingen te realiseren is meervoudig. Het opsporen van jong muzikaal talent, podiumkansen bieden aan de geselecteerde muzikanten, morele en financi‘le ondersteuning voor bijvoorbeeld de deelname aan masterclasses die zowat doorheen heel Europa worden georganiseerd. Daartoe verleent J.A.T. beurzen van 500 euro aan de door de Raad van Bestuur gekozen laureaat.

  • KUNSTWERK[t]: hét aanspreekpunt voor iedereen die actief met beeldende kunst bezig is, maar daar niet zijn beroep van maakt. Informatie, projectondersteuning, workshops, expomaterialen, uitleenkoffers, begeleide bezoeken... Het zijn maar enkele van de zaken waarvoor je bij KUNSTWERK[t] terecht kunt.

  • ST_ART - Wegwijs voor ondernemende ontwerpers: je bent een ontwerper en wilt graag aan de slag. Je kunt kiezen voor verschillende werkvormen: in dienstverband, als zelfstandig ondernemer of eventueel in bijberoep. Informatie voor startende ondernemers is er in overvloed, maar je moet alles zelf uitzoeken. Om ondernemende ontwerpers tegemoet te komen, verzamelden Design Platform Limburg en het Agentschap Ondernemen een "Wegwijs voor ondernemende ontwerpers". Deze wegwijs vertelt je welke informatie je nodig hebt, en waar je deze informatie vindt. Je kunt de ST_ARTgids downloaden of online raadplegen.

  • Kunstenloket - Aanspreekpunt voor zakelijk advies: organiseert infosessies over het papierwerk van de kunstenaar en geeft juridisch advies.

buitenkant van het Dommelhof
Cultuurplatform Limburg
cultuurplatform Limburg - Pop in Limburg

Nieuws

maandag, 18 september 2017
bouw van de schouwburg in de jaren 60 mensen zitten op trappen
2017-2018 wordt een feestseizoen in Provinciaal Domein Dommelhof. De instelling bestaat dan 50 jaar! Een heleboel feestelijke activiteiten zet de verjaardag dit seizoen extra in de kijker. Igor...
dinsdag, 12 september 2017
afbeelding van Erasmus met een smartphone in zijn hand
Vanaf nu donderdag 14 september wordt de interactieve tentoonstelling Conn3ct geleidelijk aan opgebouwd in de afdeling Informatie van onze bibliotheek. De werken worden - waar het kan - buiten de...
maandag, 11 september 2017
Stem mee voor Limburgse cultuurprijzen 01-09.17 tot 21-09-17
De provincie Limburg reikt dit jaar twee Limburgse Cultuurprijzen uit, één aan een persoon en één aan een organisatie of vereniging. Uit alle kandidaturen selecteerde de jury 6 personen en 6 organisaties....